شرکت دانشبنیان فتح نور میهن، همزمان با هفته پژوهش و فناوری از دستاورد جدید خود با عنوان " سطح سنج سه بعدی نانومتری نوری (پروفایلومتر)" رونمایی کرد.
این دستگاه با همکاری تیمی از اساتید، محققین و دانشجویان دکتری طی مدت ۵ سال طراحی و ساخته شدهاست. دستگاه سطحسنج سهبعدی نانومتری نوری ساخته شده توسط شرکت دانشبنیان فتح نور میهن، نمونهای بسیار توسعهیافته از ابزارهای اندازهگیری سهبعدی در مقیاس نانو بر پایه اپتیک است. این دستگاه بر اساس پدیده تداخل و در دو مد تداخلسنجی میکروسکوپی نور سفید و تداخلسنجی جابجایی فاز عمل کرده و شکل و ناصافی سطوح را با دقت نانومتر اندازهگیری میکند. سرعت بالا، دقت و تکرارپذیری نانومتری از دیگر ویژگیهای این محصول است. خروجی این دستگاه، ابرنقاط (رویهی سهبعدی) از نمونه مورد آزمون، پارامتراهای سطح (شکل، میزان موجدار بودن و زبری) با دقت نانومتری است.
گفتنی است ابزارهای اندازهگیری در مقیاس نانو به طور کلی بر دو پایه الکترونیک و اپتیک طراحی و ساخته میشوند. از آنجاییکه اساس کار این دستگاه، اپتیکی است، روشی غیرتماسی، غیرمخرب و دقیق است. از دیگر مزایای این دستگاه در مقایسه با دستگاههای با کاربری مشابه مانند میکروسکوپ AFM و انواع میکروسکوپهای روبشی تماسی، علاوه بر هزینه پایینتر انجام آزمون به دلیل غیر مخرب بودن آن، میتوان به وسعت دید بالا، تعیین رویه سهبعدی نمونه به صورت یکجا، تعیین سهبعدی عوارضی مانند شکستگیها، پلهها و تغییرات تند ارتفاعی در نمونه، تعیین دینامیک سهبعدی نمونهها و قابلیت دادهبرداری از نمونه در حالت بازتابی (حتی از نمونههای با بازتابندگی کم) اشاره کرد.
تعیین پارامترهای سطوح، در بخشهای متنوعی از علوم و صنایع مورد نیاز است. به عنوان مثال علوم مکانیک، زیستشناسی، شیمی، فیزیک و میکروالکترونیک نیاز مبرمی به این دستگاه برای تصویربرداری سهبعدی از نمونههای خود دارند. همچنین این دستگاه در صنایعی مانند متالورژی، مکانیک و صنایع تولید هواپیما، خودرو و توربینهای بخار که بررسی خوردگی و ترک در قطعات آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، کاربرد دارد.
با توجه به سطح بالای فنآوری مورد استفاده، این دستگاه در کشورهای معدودی از جمله آمریکا و آلمان تولید و به بازار عرضه میشود. دستگاه ساخته شده در شرکت دانشبنیان فتح نور میهن، کاملترین و دقیقترین دستگاه از نوع خود در داخل کشور و منطقه است و از کیفیت و قیمت بسیار رقابتی در مقایسه با نمونههای مشابه خارجی برخوردار است.
ادامه اخبار در سایت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان ، پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان
نظرها (0)